Lærerens og pædagogens rolle

Når du besøger Vestforbrænding, genbrugsstationen eller får besøg i klassen af en affaldsekspert, håber vi I får et lærerigt besøg, der supplerer jeres arbejde med emnet på skolen. Vi ønsker at skabe en forankring mellem Skraldeakademiets undervisningsforløb og den undervisning, som foregår på skolen før og efter besøget.

Skolelære med legende børn.

Før besøget

Vi anbefaler, at du bruger Skraldeakademiets undervisningsmaterialer og orienterer jer i det aktuelle undervisningsforløb, som du har bestilt.

 

Under besøget

Under besøget har du som lærer eller pædagog ansvaret for, at børnene og eleverne er fokuserede på at deltage i undervisningen. Det vil sige, at de kan modtage information, deltage i dialogen og aktiviteterne undervejs.

Vi inviterer dig som lærer og pædagog med i selve undervisningen af børnene og eleverne. Det betyder, at du gerne må supplere underviserens spørgsmål, faglige pointer osv. Du kender eleverne bedst og kan således være et vigtigt bindeled mellem besøget og jeres undervisning og aktiviteter på skolen.

Skraldeakademiets formidler har indledningsvist har en dialog med dig om, hvad din rolle er undervejs. Er du usikker på, hvad din rolle er, eller har formidleren ikke fået talt med dig, skal du ikke tøve med at spørge vedkommende.

Fællesmålsbekrivelsen

Disse to skemaer tager udgangspunkt i kompetencemålende for Natur/teknologi: Undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation for hhv.

Praktiske oplysninger

Vi gør vores yderste for at gøre dit besøg sikkert, når du besøger os. Vores formidlere og rundvisere kender stedet ud og ind og ved, hvordan man skal forholde sig på matriklen. Derfor er det vigtigt, at du som gæst følger de anvisninger, vi giver dig.

Det er forbudt at ryge på Vestforbrændings områder.
Gravide frarådes at færdes på værket.

pauser

Der er indlagt en spisepause i forløbet Skraldelev. Vi har en frokoststue, I kan benytte. Det er ikke muligt at købe mad hos os.

Antal deltagere

Min. 15 og max. 30 deltagere. Vi kan kun modtage en klasse ad gangen ved besøg på lokal genbrugsplads.